Draadloos Netwerk

Wil je zelf een draadloos netwerk installeren? Zo moeilijk is dat niet. Aan de hand van onderstaande stappen zou het installeren van een draadloos zeker moeten lukken.

Stap 1: Draadloze netwerkkaart installeren
Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze netwerkkaart. Dit kan een Wi-Fi USB adapter, een PCMCIA kaart of een PCI kaart zijn. Nieuwe laptops zijn tegenwoordig standaard voorzien van een ingebouwde draadloze netwerkkaart. Als je die ingebouwde netwerkkaart niet hebt, zal je eerst een Wi-Fi ontvanger moeten installeren. Een Wi-Fi USB adapter hoef je alleen maar in te pluggen in je computer of laptop en is dus de makkelijkste oplossing. Je laptop op pc zal de hardware uit zichzelf herkennen en daardoor worden de benodigde drivers automatisch geïnstalleerd. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je de bijgeleverde Cd-Rom van de provider gebruiken.

Stap 2 en 3: Router instellen en plaatsen
Om gebruik te kunnen maken van internet, moet je eerst de draadloze router installeren. Op deze pagina leer je in een paar stappen alles over een draadloze router instellen → URL NAAR PAGINA HOE STEL IK EEN DRAADLOZE ROUTER IN. Als je naar het menu van de router gaat, kun je de Wi-Fi router instellen. Het is aan te raden om als Wi-Fi kanaal te kiezen voor 1, 6 of 11. Hoewel bij veel mensen het modem in de meterkast staat, is dit geen goede plek om de router ook te plaatsen. In de meterkast krijgt de Wi-Fi verbinding namelijk te maken met interferentie op het draadloze netwerk (dit komt door de elektromagnetische straling in je meterkast).

Stap 4: Verbinding maken met Wi-Fi
Wanneer je de router hebt ingesteld, is het tijd om verbinding met je Wi-Fi te maken. Op je laptop of pc (waar nu dus een draadloze netwerkkaart in zit) maak je verbinding met het netwerk dat je zelf geïnstalleerd hebt toen je de router instelde. De naam van het netwerk zou je moeten kunnen herkennen, er vanuit gaande dat je de naam zelf verzonnen hebt. Klik op verbinden. Als het goed is, ben je nu online via je eigen Wi-Fi verbinding en kun je dus gebruik maken van je eigen draadloze netwerk.

Stap 5: Beveilig je draadloze netwerk
Om te zorgen dat onbevoegden (de buren bijvoorbeeld) geen gebruik kunnen maken van jouw draadloze internetverbinding, kun je het netwerk beveiligen. Kies vooral voor de WPA2 optie. Mocht dit niet werken, dan is WPA een goed alternatief. Het is daarentegen aan te raden om geen WEP te kiezen: dit is een makkelijk hackbare beveiliging.

2 thoughts on “Draadloos Netwerk

  1. Ik zou graag op mijn laptop met windows 8 een ander wachtwoord instellen omdat mijn e-reader en mijn TV een van de symbolen (&) niet kan instellen.
    Ik heb een airport extreme.

    Hoe verander ik mijn wachtwoord?

    Alvast bedankt
    Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>